Snelle miso soep met oesterzwammen, zeewier en gember - Pretty Good Cooking

Supersnelle miso-soep met oesterzwammen

Drukte op het werk!! En ik wil ook graag tenminste twee keer ’s avonds sporten doordeweeks. Dat betekent: minder tijd om uitgebreid in de keuken te staan… Natuurlijk mag dat niet ten koste gaan van lekker en gezond eten. Deze snelle miso-soep met wakame zeewier, oesterzwammen, bosui, gember en noedels is daarom echt een uitkomst. Je zet hem echt binnen no time op tafel! En hij is ook nog koolhydraatarm.

Snelle miso soep met oesterzwammen, zeewier en gember - Pretty Good Cooking

Hij is klaar in 10 minuten en lekker licht, maar heeft toch alles wat een avondmaaltje in zich moet hebben. Je kunt hem trouwens ook prima als lunch eten. Zelfs als ontbijt is hij lekker, weet ik sinds vanochtend 😉

De geraspte gember geeft hem wat pit. Wil je meer pit, voeg gerust meer toe! Of strooi wat shishimi togarishi over de oesterzwammen wanneer je ze bakt. Wil je ‘m nog vullender maken, voeg dan wat blokjes tofu toe.

Klaar in: 
10 minuten

Ingrediënten voor 1 kom miso-soep
1 grote el rode miso-pasta (of zakje van bijvoorbeeld Saitaku)
20 gr soba of udon noedels
6 gr gedroogde wakame (zeewier)
1 vingertopje gember, geraspt
0,5 bosui, fijngesneden
75 gr oesterzwammen
1 el sesamolie
eventueel shishimi togarishi (japanse kruidenmix, bijvoorbeeld die van Jonnie Boer)

Bereiden
Doe de gedroogde wakame en de droge noedels in een soepkom. Kook in de waterkoker 300 ml water en giet het kokende water in de kom. Roer de miso-pasta, de geraspte gember en de bosui er doorheen. Bedek de kom met een schaaltje en laat 5 minuten staan. Verwarm in die tijd de sesamolie in een wok en bak de oesterzwammen hierin op hoog vuur aan. Wil je wat meer pit geven aan de mio-soep, dan kun je de oesterzwammen bestrooien met wat shishimi togarishi kruidenmix. Haal het schaaltje van de miso-soep en lepel de oesterzwammen voorzichtig in de soep. Itadakimasu!

Voedingsinformatie
Aantal koolhydraten per persoon: 15 gram

2 gedachtes over “Supersnelle miso-soep met oesterzwammen

  1. Wat is dat weer een leuk recept Annelies! Het spreekt me heel erg aan.
    Wij reizen namelijk deze maand door Japan en hebben al heel wat lekker misosoepjes geproefd. Zodra we terug zijn, ga ik dit recept zeker uitproberen.
    Ik heb hier al heel wat lekkere ingredienten gekocht voor Japanse hapjes.
    De Japanse keuken is zo lekker en licht verteerbaar. Heerlijk !
    Groeten, Wilma

    • Hoi Wilma! Wat leuk, Japan! Wij willen volgend jaar ook Japan gaan verkennen, het lijkt me een prachtig en bijzonder land, met een heerlijke keuken inderdaad. Ik ga je binnenkort zeker even mailen om je uit te horen over je ervaringen daar 🙂 En ben natuurlijk benieuwd wat je straks van de miso-soep vindt!

Plaats een reactie